003.jpg

У рамках грантового проєкту Європейського Союзу «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми» з завершальним візитом місто відвідали експерти команди підтримки програми «Угода мерів – Демонстраційні проєкти».

У рамках візиту Дмитро ІВАНЕНКО та Андрій УДОВИК здійснили фінальний моніторинг якості виконання будівельних робіт на об’єктах проєкту – школах № 7, № 20 та № 9.

Окрім цього, технічний експерт команди підтримки Андрій Удовик провів для працівників, відповідальних за господарську роботу у термомодернізованих закладах освіти, культури та охорони здоров’я міста навчальний семінар «Експлуатація термомодернізованих будівель».

Ключовий експерт команди підтримки програми Дмитро Іваненко відмітив високу якість виконаних робіт, подякував команді проєкту за ефективність та злагодженість у впровадженні проєкту та вручив директору Департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлані ЛИПОВІЙ Почесну грамоту за успішну реалізацію проєкту «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми».

Нагадаємо, проєкт «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми» розраховано на 45 місяці, його загальна вартість складає 1,64 млн євро, з них майже 1,15 млн євро покриває грант Європейського Союзу, ще 490,6 тис. євро – кошти бюджету Сумської міської територіальної громади. Очікується, що термомодернізація сумських шкіл дозволить скоротити споживання енергоресурсів і, як наслідок, зменшити викиди СО2 та скоротити річні видатки на паливно-енергетичні ресурси. Також це сприятиме покращенню умов перебування учнів та персоналу у приміщеннях навчальних закладів. Проєкт реалізовувало управління капітального будівництва та дорожнього господарства за координації департаменту фінансів, економіки та інвестицій.

За результатами поточного моніторингу, з початком опалювального сезону енергоспоживання в термомодернізованих у рамках проєкту школах № 7 та № 9 зменшилося на 32–40%.