0010.jpg

У Центрі професійного розвитку педагогічних працівників відбувся онлайн-практикум «Перший досвід та орієнтири в рамках реалізації інноваційних програм «Інтелект України» та «Світ чекає крилатих».

Участь у практичному занятті взяли 37 учителів початкових класів та базової школи.

Зустріч розпочала консультант Центру Лілія САМОЙЛЕНКО, яка провела нормативним навігатором, запропонувала ознайомитися з досвідом роботи досвідчених вчителів, які четвертий рік працюють за нетиповими освітніми програмами «Інтелект України» та «Світ чекає крилатих», арсеналом практичних вправ для формування ключових компетентностей молодших школярів, інноваціями, родзинками цих програм, власними надбаннями.

З методиками та пріоритетами авторського проєкту «Інтелект України» ознайомила Тетяна НАЗАРЕВСЬКА, учитель початкових класів школи № 12. Вона продемонструвала учасникам заходу нові форми роботи на різних предметах, ознайомила з навчально-методичним комплектом для 1–4 класів.

Враженнями, досвідом, новими прийомами та методами оцінювання результатів навчання учнів від «окриленої родини» поділилися вчителі початкових класів Валентина МАРТИНЕНКО (школа № 18), Галина ПОРОСКУН (школа № 22), Валентина ВОЛНИЦЬКА (школа № 23). Педагоги презентували, як дати молодшим школярам актуальні в реальному житті знання та сформувати навички, навчати цікаво, як зберегти здоров’я дітей та бажання пізнавати світ, ознайомили з навчально-методичним забезпеченням.

Лілія Самойленко повідомила, що авторський цех інноваційної програми «Світ чекає крилатих» створив освітній проєкт «Ліга крилатих» для 5–6 класів та надав для перегляду вебінар Людмили ПОПОВОЇ – наукового керівника проєкту. Також консультант зазначила, що програми «Інтелект України» та «Світ чекає крилатих» проводитимуть підготовку освітян до впровадження в 5–6 класах.