005.jpg

Начальник управління комунікацій та інформаційного забезпечення Департаменту комунікацій та інформаційної політики Андрій МОША поділився зі студентами Сумського державного університету особливостями подачі мешканцями проєктів громадського (партиципаторного)бюджету.

Спілкування відбувалося у онлайн-форматі зі студентами першого та другого курсів магістратури за спеціальністю «Управління проєктами».

Під час зустрічі детально розглянули процедуру відбору та оцінювання проєктних заявок, формування бюджетів проєктів, аспекти взаємодії авторів та посадовців на всіх бюджету участі.

Студенти поставили багато запитань спікеру щодо застосування основ проєктного менеджменту у громадському бюджеті. На практичних кейсах учасники заняття обговорили спільні риси та особливості розробки і супроводження проєктів.

Андрій Моша висловив переконання щодо актуальності популяризації «громадянських технологій» та громадянської освіти в цілому, залучення мешканців до вирішення питань розвитку та управління громадами, створення інструментів для цього. Він також подякував студентам за зацікавленість.

Зустріч з практиком відбулася в рамках вивчення дисциплін «Планування проєктних дій» (викладач Альона ЄВДОКИМОВА) та «Управління комунікаціями в проєктах» (викладач Карина ТАРАНЮК).