004.jpg

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО провела нараду з керівниками підприємств побуту щодо запобігання поширенню COVID-19.

До розмови також долучили представників відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, поліції та Держпродспоживслужби.

Інформуючи про стан захворюваності на COVID-19, Тамара Іщенко охарактеризувала ситуацію як складну. Вона зосередила увагу присутніх на тому, що у питаннях профілактики та лікування недуги необхідно довіряти фахівцям і не керуватися чутками та здогадками.

«Хочу, аби ви перейнялися ситуацією, жорстко дотримувалися санітарно-епідеміологічних і санітарно-гігієнічних правил, берегли себе, своїх рідних і близьких, персонал, клієнтів. Як керівники ви безпосередньо відповідальні за здоров’я своїх працівників», – зазначила посадовець.

Заступник начальника управління охорони здоров’я Степан ПАК розповів про реалії перебігу коронавірусної хвороби та її наслідки. Він наголосив на тому, що вірус підступний і ще до кінця не вивчений, чим іще більше небезпечний. Саме тому краще хворобу попередити ніж потім лікувати. Серед заходів запобігання COVID-19 він назвав здоровий спосіб життя, уникання контакту з людьми, що мають ознаки недуги, користування засобами індивідуального захисту та щеплення, що, в разі інфікування, ризик якого для працівників сфери побуту, котрі контактують із великою кількістю людей, в рази більший, дозволить запобігти важкому перебігу хвороби, а й є головною передумова безперебійної роботи таких закладів в умовах запровадження «червоної» зони. Посадовець повідомив, що пункти щеплень працюють у Сумах у робочі дні та на вихідних, також є можливість вакцинації в трудових колективах. Імунізацію не припинятимуть навіть у разі запровадження в місті червоного рівня епіднебезпеки.

Заступник начальника відділу превенції Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області Дмитро БОНДАРЕНКО звернув увагу на те, що органам поліції надано право перевіряти наявність у персоналу та відвідувачів COVID-сертифікатів і повідомив про кримінальну відповідальність за користування підробленими документами.

Помічник санлікаря Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Людмила БАЦМАН нагадала про дотримання правил використання деззасобів та проведення температурного скринінгу працівників та клієнтів, що допоможе виявляти потенційних хворих.

Принагідно командир батальйону управління патрульної поліції в Сумській області Юрій ПАРАЩУК ознайомив присутніх із правилами користування міжрегіональним транспортом, які набувають чинності 21 жовтня.

Запрошені на зустріч поставили спеціалістам свої запитання та отримали фахові відповіді на них.

Наостанок начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ іще закликав керівників підприємств побуту відповідально ставитися до свого здоров’я та здоров’я оточуючих і суворо дотримуватися карантинних правил.