001.jpg

У рамках реалізації проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» відбулася зустріч посадовців міськради з консультантом проєкту Олександром ШУМЕЛЬДОЮ.

Дана ініціатива реалізується за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії. Під час зустрічі консультант проєкту разом із представниками відділу екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії Департаменту фінансів, економіки та інвестицій обговорили питання щодо удосконалення існуючої системи моніторингу енергоресурсів з урахуванням кліматичної складової, а також подальших кроків у рамках реалізації проєкту.

Окрім того, Олександр Шумельда для спеціалістів, відповідальних за енергоменеджмент, провів тренінг по роботі з обладнанням для визначення концентрації СО2, параметрів мікроклімату в приміщеннях, виміру величин енергопостачання та освітленості тощо.

Також було проведено онлайн навчання з питань муніципального енергоменеджменту та про побудову системи енергоменедмженту у Сумській міській територіальній громаді. Реалізована ця ідея була для більше ніж 100 осіб, відповідальних за будівлі громади.

Ознайомитися з інформацією про цей проєкт можна за цим посиланням