006.jpg

Посадовці Департаменту комунікацій та інформаційної політики взяли участь у Регіональній майстерні з публічних консультацій, що відбулася 7-8 жовтня.

Організували майстерню Секретаріат Кабінету Міністрів України у співпраці з Офісом Координатора проєктів ОБСЄ в Україні у рамках спільного проєкту «Посилення розробки законодавства та спроможності Уряду та ОГС до ефективної співпраці у реалізації політики».

Учасники протягом двох днів підвищували свої теоретичні знання щодо інструментів залучення мешканців до ухвалення рішень з розвитку громади, у тому числі щодо практики Програми USAID/DOBRE щодо залучення громадськості.

Також удосконалювали практичні навички з організації публічних консультацій, зокрема застосування їх неформальних форматів. Присутні працювали в групах за запропонованими кейсами щодо організації та проведення публічних заходів.

Додамо, що участь у Регіональній майстерні взяли також представники структурних підрозділів із питань взаємодії з громадськістю Сумської міської ради, Сумської та Харківської обласних рад та облдержадміністрацій.