004.jpg

Завідувач амбулаторії № 1 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Світлана КИРИЧЕНКО в інтерв’ю Інформаційному порталу Сумської міської ради повідомила, що 98% госпіталізованих хворих на коронавірус – невакциновані, що підтверджує актуальність і необхідність вакцинації.

Медик констатувала, що нині в Сумах триває зростання кількості хворих: «На сьогоднішній день стрімко зростає кількість хворих на коронавірусну інфекцію. За останню добу в Сумах виявлено 370 випадків, а по Україні – більше 14 тисяч. Збільшується і кількість недужих дітей, – за останню добу захворіли 42 дитини. Якщо в попередню хвилю захворювання діти хворіли менше, то на сьогодні переважають діти і молоді особи».

За словами лікаря, важкість захворювання обумовлена тим, що пацієнти мають супутні патології, на першому місці – ожиріння, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання та бронхіальна астма.

Для того, аби зміцнити імунітет у даній ситуації, Світлана Кириченко, спираючись на науковців, радить приймати вітамін С, цинк, який зміцнює судини, і вітамін D для ефективної роботи імунної системи. Найкраще їх вживати в комплексі.

Крім того, лікар наголосила на неухильному дотриманні всіх протиепідемічних правил, про які говорять постійно, – соціальна дистанція, носіння масок чи респіраторів, користування антисептиками.Bord

«Звичайно, основним методом захисту від інфікування коронавірусною інфекцією лишається вакцинація. Вже доведено, що щеплення – це найдієвіший захист від COVID-19. На сьогодні в Сумах активно проводиться вакцинальна кампанія. У нас працюють Центри і пункти масової вакцинації, і в кожній амбулаторії вакцинація проводиться кожного дня, в тому числі і у вихідні і святкові дні. В наявності є три вакцини AstraZeneca, Pfizer, Coronavac», – зауважила Світлана Кириченко.

Зазначимо, що для широкого інформування жителів Сумської міської територіальної громади щодо вакцинації департаментом комунікацій та інформаційної політики у співпраці з управлінням охорони здоров’я та управлінням архітектури та містобудування розміщено по місту білборди з інформацією про місця розташування в обласному центрі пунктів щеплення. Відповідна інформація представлена на конструкціях по вул. Леваневського, пр-ті М. Лушпи, вул. Харківська, вул. Холодногорська, вул. 20 років Перемоги. Загальна кількість білбордів з вищезгаданою інформацією – 10 одиниць.