0010.jpg

Члени Координаційної ради з впровадження Стратегії розвитку міста зібралися у понеділок, 28 вересня, для вирішення питань, які стосуються подальших кроків щодо реалізації заходів за одним із важливих документів громади.

Під час зібрання були присутні також і керівники старостинських округів та радник міського голови, який займається питаннями розвитку сільських територій, Юрій ЦАПЛІЄНКО.

Першочергово під час засідання був розглянутий проєкт Порядку розроблення, затвердження та виконання цільових програм Сумської міської територіальної громади.

Начальник управління стратегічного розвитку міста Оксана КУБРАК повідомила, що Положення, яким керуються працівники виконавчих органів при розробці міських цільових програм розвитку, вже застаріле і не актуальне. У порівнянні з 2012 роком (роком розробки Положення) відбулися значні зміни: затвердження Стратегії розвитку, зміна штатної структури виконавчих органів міської ради та створення нової адміністративно-територіальної одиниці – Сумської міської територіальної громади. Тому пропонується до розгляду проєкт іншого документа – Порядку, який адаптований під сучасні умови.

Заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ зазначив, що розробка Порядку є важливою для того, щоб програми розвитку міста були якнайкращими, адже вони є основним інструментом реалізації Стратегії.

В. о. міського голови Михайло БОНДАРЕНКО додав, що, дійсно, Положення, за яким розробляють міські цільові програми розвитку, не є актуальним, адже відбулися зміни і в Законах України, а приєднання сільських територій до Сум – це одна із основних причин, яка спонукає до змін і прийняття нового Порядку.

Після обговорення цього питання Координаційна рада погодила Порядок та прийняла рішення, щоб управління стратегічного розвитку міста опрацювало пропозиції і зауваження разом з Департаментом фінансів, економіки та інвестицій, а вже потім представило кінцевий документ для розгляду депутатськими комісіями. Окрім того, Порядок необхідно буде опублікувати для громадського обговорення.

Також члени Координаційної ради заслухали звіти за результатами проведеного анкетування мешканців Битицького, Великочернеччинського, Піщанського та Стецьківського округів та вирішили взяти їх до відома, врахувати при внесенні змін до Стратегії та при розробці міських програм розвитку. До кінця жовтня від керівників старостинських округів збиратимуться відповідні пропозиції, які будуть розглянуті членами Координаційної ради на наступному засіданні.

Інші пункти порядку денного стосувалися розгляду питання про концепцію інтегрованого розвитку громади, яку вирішили взяти до відома, та плану зміцнення спроможності. Члени Координаційної ради вирішили рекомендувати відділу організаційно-кадрової роботи підготувати Розпорядження міського голови щодо проведення аналізу наявних людських ресурсів та їх компетенцій для реалізації Стратегії. За результатами аналізу необхідно буде надати рекомендації щодо оптимальних організаційних рішень, які стосуються роботи виконавчих органів міської ради.

Насамкінець Координаційна рада вирішила внести зміни до свого складу, включивши до нього керівників старостинських округів і радника міського голови з питань розвитку сільських територій.