005.jpg

Перший заступник міського голови Михайло БОНДАРЕНКО зустрівся з Почесним консулом Республіки Казахстан в Харківській, Полтавській та Сумській областях Еміном НАДЖАФЛІ.

Під час візиту посадовці обговорили можливості співпраці Казахстану і Сум. Зокрема, Михайло Бондаренко презентував гостю економічний, науковий, освітній та культурний потенціал обласного центру та наголосив на тому, що місто готове до партнерства на взаємовигідних умовах.

Окрім цього, вони обмінялися думками щодо рівня експорту товарів та послуг, що продукуються в Сумах та Казахстані.

«Плідна співпраця між Україною та Республікою Казахстан динамічно поглиблюється з кожним роком, і наше завдання зміцнювати зв'язки між країнами, містами зокрема. Суми готові до співпраці, ми маємо потужний потенціал для іноземних інвесторів, у нас створений Індустріальний парк «Суми» з усіма необхідними комунікаціями і можливостями для розвитку бізнесу як іноземних, так і українських підприємців. Окрім того, останніми роками широкого масштабу набула співпраця в галузі науки: в нашому місті функціонують три потужні вищі навчальні заклади, які в рамках освітніх програм і проєктів обміну студентами активно співпрацюють з іншими країнами», – зауважив Михайло Бондаренко.

Під час розмови Почесний консул ознайомив заступника очільника міста зі сферами, в які готові інвестувати підприємці Казахстану.

Також сторони обговорили можливість проведення двостороннього бізнес-форуму в Сумах за участі підприємців, посадових осіб та представників Посольства Казахстан в Україні.