006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради високо оцінив спільну діяльність представників міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки та виконавчого комітету в питанні проведення призову громадян на строкову військову службу в квітні–червні.

Інформував про стан проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу в квітні–червні поточного року військовий комісар Сумського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Михайло ПРИТИКА.

Міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки було розроблено план проведення призову громадян 1994–2003 років народження на строкову військову службу в квітні–червні 2021 року на території Сумської тергромади. У ході підготовки та проведення призову була організована тісна взаємодія Сумського МТЦК та СП з виконавчим комітетом міської ради, керівниками підприємств, установ, організацій та навчальних закладів, а також розроблена та втілена низка спільних заходів щодо запровадження дієвого механізму з виконання планового державного завдання з призову громадян на строкову військову службу до лав ЗСУ.

Як зауважив очільник громади, питання безпеки і оборони країни надважливе, тому завдання влади – сприяти у проведенні та організації призовів громадян, допомагати в укомплектуванні призовних дільниць всім необхідним інструментарієм, медикаментами та медичним майном.

Зауважимо, відповідно до цільової Програми з військово-патріотичного виховання молоді, сприяння організації призову громадян на строкову військову службу до ЗСУ та військовим формуванням, розташованим на території міської територіальної громади, у проведенні заходів з оборони та мобілізації на 2021 рік на потреби Сумського МТЦК та СП при проведенні чергового призову громадян для сприяння роботі призовної комісії було виділено 55 тис. гривень.

Михайло Притика висловив вдячність міській владі, керівникам міських підприємств за допомогу в питанні організації і оповіщення громадян. Серед тих, хто спрацював найкраще – ПАТ «Сумихімпром», ПАТ «Насосенергомаш», ПАТ «ВНДІАЕН», ТОВ «Технологія», ТОВ «Гуалапак Україна», ТОВ «Гуала кложерс Україна».

Він також зауважив, – робота з виконання планових показників з призову громадян на строкову військову службу до ЗСУ Сумським МТЦК та СП спільно з виконавчим комітетом міської ради була проведена на високому рівні, що надало можливість у повному обсязі виконати державне завдання.

Виклику на призовну комісію підлягали 4752 особи, з них з’явились 1190. Планове завдання становило 103 особи, придатними до військової служби визнано 1020 осіб, призвано 105 осіб, відправлено у війська – 103, направлено на проходження альтернативної служби – п'ять осіб, скасовано рішення про призов двом громадянам, передано в запас 199 осіб, визнано непридатними до військової служби 142 громадян.