0010.jpg

Лікарі ортопеди-травматологи КНП «Центральна міська клінічна лікарня» безкоштовно проводитимуть ендопротезування великих суглобів (кульшових та колінних) малозабезпеченої категорії населення – мешканців Сумської міської територіальної громади.

Рішенням міської ради затверджено Порядок проведення ендопротезування великих суглобів мешканцям громади на 2021 рік. Заплановано придбати у цьому році 20 кульшових ендопротезів та п'ять колінних ендопротезів.

З метою формування черги для проведення безкоштовного ендопротезування малозабезпеченої категорії населення – мешканців територіальної громади на базі лікарні створено комісію по визначенню права осіб на проведення безкоштовного ендопротезування великих суглобів.

Комісія веде прийом кожного понеділка з 14:00 до 15:00, в кабінеті №1 амбулаторного ортопедично-травматологічного відділення КНП «Центральна міська клінічна лікарня» за адресою вул. 20 років Перемоги, 13.

Для внесення особи в Реєстр хворих з патологією великих суглобів, які потребують ендопротезування за кошти бюджету громади на розгляд комісії необхідно надати наступний пакет документів:

  • заява встановленого зразка;
  • згода на обробку персональних даних;
  • копія паспорта та довідки про присвоєння реєстраційного номеру платника податків з пред’явленням оригіналів відповідних документів;
  • довідка про реєстрацію місця проживання особи;
  • виписка із медичної карти амбулаторного хворого та, у разі проведеного раніше стаціонарного лікування, виписка із медичної карти стаціонарного хворого з результатами обстежень;
  • направлення особи на комісію, видане лікуючим лікарем закладу охорони здоров’я за місцем нагляду, оформлене належним чином;
  • довідки про доходи особи, яка потребує ендопротезування, та кожного з членів сім’ї;
  • декларація про доходи особи, яка має право на безоплатне проведення ендопротезів великих суглобів, встановленого зразка.

Право на безоплатне проведення ендопротезування великих суглобів (кульшових та колінних) мають особи, розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї яких, в розрахунку на одну особу за попередні два квартали, що передують місяцю звернення на комісію, не перевищує на дату звернення двох розмірів законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Наступне засідання комісії, у зв’язку з відпускною компанією, відбудеться 16 серпня з 14:00.