006.jpg

У Сумах головам сусідніх громад презентували можливості місцевої медицини вторинної ланки.

Як зауважила на початку Тамара Іщенко, метою зустрічі є ознайомлення очільників сусідніх громад із можливостями медичної галузі Сумської міської тергромади для того, аби жителі області знали про можливості отримання висококваліфікованої медичної допомоги «на місці», без виїзду до інших регіонів, що вигідно пацієнтам у матеріальному та моральному планах.

Посадовець зазначила, що медична реформа дала можливість отримувати відповідну допомогу без прив’язки до місця реєстрації, щоб залучити більшу кількість людей. Керівництво Сум разом із медзакладами міста постійно працює над створенням та поліпшенням комфорту пацієнтів під час лікування, придбанням новітнього обладнання, підготовкою фахівців, аби надавати пацієнтам медичні послуги на рівні світових стандартів.

Торік лише на придбання обладнання спрямували понад 65 млн грн. На поточний рік передбачено ще більше.

«Серед головних постулатів Конституції України на третьому місці те, що людина, її життя і здоров'я складає основну цінність, тобто без людського ресурсу все інше втрачає будь-який сенс, а завдання медичної галузі о – зберегти цей ресурс і примножити його, лише тоді можна говорити про перспективне майбутнє. Перед нами, як владою, стоїть завдання покращити надання медичних послуг, зробити їх доступними та якісними, а перебування пацієнтів – комфортним. Щодня, щогодини йдуть поточні та капітальні ремонти, тобто створюються належні умови, бо сьогодні люди орієнтовані на те, що в закладі повинно бути тепло, світло, вода, душова, туалет та інші зручності», – зазначила заступник міського голови.

Начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО розповіла про реформування спеціалізованої медичної допомоги за програмою медичних гарантій та ознайомила зі структурою та особливостями функціонування медичної галузі Сумської міської територіальної громади, до якої належать дев’ять закладів охорони здоров’я, з яких сім надають вторинну медичну допомогу дитячому та дорослому населенню.

«На сьогоднішній день лікувальні заклади, що підпорядковані Сумській міській раді, мають безліч можливостей, яких немає в закладах не лише Сумської області, а, навіть, у Києві, Харкові. Наявні потужності здатні цілком задовільнити потреби мешканців нашої громади, а реформування галузі та постійне впровадження новітніх технологій та методів лікування дозволяє надавати медичні послуги все більшому колу потребуючих», – наголосила посадовець

Це підтвердили і керівники КНП вторинної ланки, які презентували свої заклади, зупиняючись на їхніх особливостях та перевагах.

На завершення зустрічі Тамара Іщенко висловила сподівання про те, що між Сумською міською територіальною громадою та її сусідами налагодиться успішне співробітництво в плані надання медичної допомоги, яке буде корисне жителям.