003.jpg

У середу в дошкільних навчальних закладах міста відбувся День відкритих дверей, проведення якого вже стало доброю традицією.

Педагогічні колективи показали батькам, що в установах створено безпечне, педагогічно грамотне і психологічно комфортне середовище для розвитку дитини і зміцнення її здоров'я.

Завідувачі ДНЗ розповіли про пріоритетні напрямки діяльності установ, познайомили з програмами розвитку та освітньої діяльності закладів. Батьків консультували педагоги, практичні психологи, медичні працівники, вчителі-логопеди. Були проведені екскурсії навчальними закладами.

Упродовж дня гості мали змогу споглядати за різними видами спільної діяльності педагогів з дітьми, ознайомитись з організацією та змістом режимних моментів, прогулянок, з предметно-розвивальним середовищем установи, художньо-творчою діяльністю вихованців.

Проведення Дня відкритих дверей дає можливість батькам майбутніх вихованців ознайомитись із дитячими садочками міста, сприяє встановленню відкритих і довірчих відносин між батьками і педагогами, визначенню спільних завдань виховання дітей, залучення батьків до співпраці.

Надзвичайно важливо для батьків відчути атмосферу дитячого життя, своїми очима побачити роботу педагогів, яких об'єднує одне бажання – зрозуміти дитину, допомогти їй розкрити свою унікальність і неповторність.