0010.jpg

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО обговорила з суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у зонах масового відпочинку населення, їхню готовність до літнього сезону.

В обговоренні цього питання взяли участь представники управління «Інспекція з благоустрою міста Суми», управління архітектури та містобудування, відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів.

«Незважаючи на несприятливі погодні умови, відпочинковий сезон стартував. Більшість сумчан з огляду на карантинні обмеження віддає перевагу відпочинку біля місцевих водойм. Роботи з впорядкування місць масового відпочинку повинні бути проведені відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 6 березня 2002 року № 264 «Про затвердження Порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об'єктах». Ваше завдання, зокрема, в межах можливого створити умови для безпечного відпочинку на воді, щоб сезон минув без втрат. Це ваш імідж, ваш дохід», – наголосила на початку зустрічі суб'єктам господарювання Тамара Іщенко.

Посадовець зауважила, що дотримання суб’єктами господарювання всіх відповідних вимог постійно перебуватиме в полі зору як міської влади, так і Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ наголосив на дотриманні суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у зонах масового відпочинку населення, низки вимог, передбачених Правилами благоустрою міста. Зокрема, нагадав про обов’язкове укладання договорів із Інспекцією благоустрою міста Суми про закріплену територію та її своєчасне прибирання, та з підприємствами, які займаються вивезенням побутових відходів на території Сумської міської ТГ, про надання відповідної послуги. Також посадовець звернув увагу на неприпустимість розпалювання багаття в зонах масового відпочинку людей, спалювання сміття, листя тощо, проведення земляних робіт без відповідних договорів.

Руслан Голопьоров повідомив, що за тиждень управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» безпосередньо на місцях перевірить здійснення заходів із благоустрою, за результатами чого будуть зроблені висновки та вжиті заходи.

Начальник сектору контролю за розміщенням тимчасових споруд відділу з питань дизайну міського середовища управління архітектури та містобудування Олександр ШУЛЬГА акцентував увагу підприємців на розміщені тимчасових споруд та елементів зовнішнього благоустрою лише на підставі дозвільної документації, затвердженої у встановленому порядку, та своєчасне відновлення їхнього зовнішнього вигляду згідно з Паспортом.

Була також закцентована увага суб’єктів господарювання на вимогах, які висуваються до них при торгівлі продуктами харчування.Начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ наголосив на необхідності реєстрації суб’єктів господарювання як операторів харчового ринку, наявності прейскурантів українською мовою із зазначенням цін товарів у національній валюті, а також відповідно оформлених цінників.

Учасники зустрічі порушили питання стану дна прилеглих до прибережних зон відпочинку водойм. Тамара Іщенко зауважила, що було б не зайвим, аби підприємці провели обстеження дна на наявність малого та великогабаритного сміття, яке може стати причиною травмування відпочивальників. Директор КУ «Сумська міська рятувально-водолазна служба» Олександр МІЗЕНКО розповів, що наразі на замовлення суб’єктів господарювання водолази обстежили дно поблизу трьох зон відпочинку, проведяться відповідні роботи на ще одній. Він повідомив, що їхня установа готова надавати послуги відповідно до укладених угод.

На завершення зустрічі суб’єктам господарювання роздали довідкові матеріали з переліком гігієнічних вимог до здійснення господарської діяльності у зонах масового відпочинку населення та інформацією з нормативно-правового супроводу оздоровчо-відпочинкового сезону. З тими, хто запрошення міської ради проігнорував, Руслан Голопьоров, за дорученням Тамари Іщенко, переговорить в окремому порядку.