002.jpg

Під час апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив опрацювати питання надання пільг зі сплати земельного податку підприємствами міської та обласної комунальної власності, які розміщені на території Сумської громади.

Очільник обласного центру повідомив, що дане доручення стосується комунальних підприємств та закладів Сумської міської ради та Сумської обласної ради, що користуються пільгами зі сплати земельного податку. Тому їм необхідно надати структурним підрозділам міської ради та обласної ради, які, у відповідності до своїх функціональних обов’язків, є головними розпорядниками бюджетних коштів та контролюють діяльність таких підприємств та закладів, повну та достовірну інформацію про сукупний розмір отриманої державної допомоги у 2020 році.

Насамперед це стосується комунальних підприємств міської ради – КП «Електроавтотранс», КП «Міськводоканал», КП «Міськсвітло», КП «Зеленбуд», КП «Шляхрембуд», КП «Сумикомунінвест», КП «Центр догляду за тваринами», а також обласної ради – КП «Аеропорту Суми», Сумського обласного театру для дітей та юнацтва, Сумської обласної філармонії, Сумського національного академічного театру драми та комедії імені М. С. Щепкіна та інших. Усі керівники цих підприємств повинні надати таку інформацію до 11 червня, щоб вчасно прийняти рішення Сумської міської ради щодо пільг на сплату земельного податку.

Окрім того, до 18 червня департамент забезпечення ресурсних платежів систематизуватиме інформацію щодо чинної державної допомоги, отриманої даними підприємствами, закладами, установами та організаціям у 2020 році.

Міський голова зазначив, що всі заклади та установи, які були перереєстровані за межі міста, наприкінці минулого року повернулися до Сумської громади. Тому потрібно це питання опрацювати негайно, адже є відповідні обмеження в часі.

У разі ненадання вказаної інформації, субєктам господарювання, що користувалися пільгами зі сплати земельного податку у 2020 році, необхідно буде повернути незаконну державну допомогу в грошовому еквіваленті у дохід загального фонду бюджету Сумської міської територіальної громади.

Список підприємств, закладів, установ та організацій