005.jpg

У Сумах вшанували пам’ять «Береста» – українського воїна Романа Атаманюка, який закрив собою побратима під час мінометного обстрілу українських позицій у 2015 році.

Вклонитися пам’яті бійця добровольчого батальйону «Айдар» на Алею Героїв прийшли рідні, близькі Романа, його друзі, міський голова Олександр ЛИСЕНКО та його заступник Віра МОТРЕЧКО.

Жага до справедливості, принципи моралі й честі, а найголовніше – жертовність і незламність стали прикладом справжньої непідробної любові до своєї країни й співвітчизників, наголосив очільник громади. Керманич міста закликав присутніх берегти в серці згадку про лицаря сьогодення й взірця для наслідування.

«Він був одним із тих, хто знайшов в собі сміливість і одразу після Майдану пішов на війну боронити кордон рідної землі, коли там тривала чи не найзапекліша боротьба, а небо здригалось від кількості загиблих українців. Його єдиною надійною зброєю був патріотизм, адже, на жаль, тоді армія не була настільки оснащеною та готовою як нині. Я не хочу применшувати сміливість тих хлопців, які зараз воюють на Сході України, але перед тими, хто пішли першими, – ми в невідплатному боргу. Вічна слава, подяка та пам’ять!» – сказав посадовець.

Біля могили Романа Атаманюка представник духовенства відправив молебень, а присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника.