002.jpg

Депутати міської ради ухвалили рішення про надання частини майна комунальної власності Сумської міської територіальної громади, розташованого на стадіоні «Авангард», від міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» в оперативне управління КП «Футбольний клуб «Суми».

Враховуючи соціальну значимість питання, причетність до нього багатьох сторін, а також широкий розголос, якого воно набуло, напередодні сесійного засідання відбулася зустріч за участі керуючого справами виконавчого комітету Юлії ПАВЛИК, профільного заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО, начальника відділу у справах молоді та спорту Єлизавети ОБРАВІТ, директора департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрія КЛИМЕНКА, директора міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Євгена ГОНТОВЕНКА, керівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які користуються площами стадіону (КДЮСШ «Суми», СДЮСШОР В. Голубничого з легкої атлетики), директора КП «Футбольний клуб «Суми» Артема ЛИННИКА, громадськості і батьків юних спортсменів, тренерів, де напрацювали консолідоване рішення, з яким і вийшли до депутатів.

«Це зважене рішення, яке майже не зачіпає інтереси дітей. Воно стосується в основному другого поверху, де розміщується персонал центру. Перший поверх, який займає клуб, – це сауна, яка зараз не працює, і вони займають її як роздягальні та душову. Душова, яка раніше планувалася і яку використовують всі вихованці спорткомплексу залишається на спорткомплексі без ніякої передачі, без нічого.На даний момент це єдиний можливий варіант. Важливо, що воно передається не в господарське відання, а в оперативне управління», – зазначив у своєму виступі директор міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Євген Гонтовенко.

«Суттєва відмінність господарського відання та оперативного управління полягає в тому, що під час банкрутства юридичної особи майно на праві власності та господарського відання включається до ліквідної маси, тобто, якщо у підприємства буде, скажімо, перспектива банкрутування, то майно, яке передане в господарське відання, перейде до кредиторів, а що стосується оперативного управління, то це речове право не включається до ліквідаційної маси. От принципова відмінність. Оперативне управління передбачає передачу майна для некомерційного використання», – додав начальник правового управління Олег Чайченко.

В оперативне управління для здійснення некомерційної господарської діяльності КП «Футбольний клуб «Суми» надали  154,4 мприміщень стадіону «Авангард». «За» проголосували 28 депутатів.

«Наша комунальна установа називається «Спорт для всіх», а тому так і повинно бути. Хай ці приміщення працюють на спортсменів і дітей. Я вважаю, що це правильно, бо ми повинні розвивати і дитячий футбол, і дорослий», – зауважив Олександр ЛИСЕНКО.