005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з новопризначеною директоркою Центру інформації та документації НАТО Вінетою КЛЯЙНЕ, яка перебувала у Сумах із робочим візитом.

У рамках зустрічі були обговорені питання можливого співробітництва в галузі громадської дипломатії. Міський голова коротко розповів про основні моменти в життєдіяльності міста та поділився досвідом реалізації проєктів міжнародної співпраці в громаді.

Керівник проєктів Центру інформації та документації НАТО Світлана РОТАЄНКО розповіла про програму «Наука заради миру та безпеки», яка діє від 2004 року. Вона сказала, що саме українські вчені у більшій частині є бенефіціарами цієї програми.

«Для нас важлива підтримка міжнародної спільноти. Адже Суми – це місто, яке не зупиняється у своєму розвитку в різних сферах. Я дякую за те, що ми детальніше поспілкувалися про програму НАТО «Наука заради миру та безпеки», адже це також актуальна тема для нашої громади, у якій велика кількість наукових працівників, студентів», – сказав міський голова.

Представниці Центру також взяли участь у міжнародній конференції під егідою НАТО, яка відбувалася на базі Сумського державного університету.
Міський голова Олександр Лисенко подякував Центру інформації та документації НАТО та висловив сподівання щодо подальшої плідної співпраці.