Надрукувати
Перегляди: 768

Під головуванням заступника міського голови Тамари ІЩЕНКО відбулась нарада з керівниками підпорядкованих їй відділів і управлінь, а також з рестораторами та представниками правоохоронних органів щодо налагодження взаємодії з громадянським суспільством з питання посилення взаємодії та контролю за дотриманням карантинних заходів на території Сумської громади.

Зауважимо, на минулому засіданні задля більшого контролю карантинної ситуації в місті підприємці-ресторатори запропонували долучити до складу мобільних груп їхніх представників.

З цього приводу заступник міського голови Тамара Іщенко зауважила: «Ми вітаємо ініціативу рестораторів тісно взаємодіяти з міською владою і правоохоронними органами в питанні контролю за дотриманням сумчанами епідемічних вимог під час карантину. Сьогодні у нас спільна мета – не допустити четвертої хвилі епідемії, і не допустити зупинки роботи закладів громадського харчування і торгівлі. Для цього ми повинні об'єднатися і об'єктивно вирішувати питання, адже боротися з COVID-19 потрібно спільними зусиллями».

Тамара Іщенко наголосила присутнім, серед яких начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ, начальник правового управління Олег ЧАЙЧЕНКО, начальник Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Олександр СКВАРЧА та начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО, на консолідованій співпраці всіх структур органів виконавчої влади та громадськості у питанні подолання COVID-19.

Вона запропонувала попередньо створити «дорожню карту» перевірки правил карантину – магазинів, ресторанів, кафе, аптек ринків тощо, визначити ризикові точки поширення коронавірусу серед населення та посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадськістю.

За результатами наради вирішено долучити до мобільних груп для перевірки діяльності суб’єктів господарювання (ресторанів, кафе тощо) представників ресторанного господарства.

Учасники робочої зустрічі обговорили деталі та напрацювали механізм подальших дій.