Надрукувати
Перегляди: 1044

У МЦ «Романтика» провели тренінг для вчителів основ здоров’я та практичних психологів закладів освіти «Безпечно-небезпечний Інтернет» з метою підвищення рівня компетентності педагогів із формування безпечної поведінки підлітків у віртуальному просторі.

Організаторами заходу виступили управління освіти і науки, Центр професійного розвитку педагогічних працівників, відділення «Клініка, дружня до молоді» КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», відділ протидії кіберзлочинності в Сумській області департаменту кіберполіції Національної поліції України та заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ.

Останній зауважив, що ідея проведення такого заходу з подальшим масовим упровадженням серед молоді в закладах освіти міста виникла під час засідання координаційної ради з питань забезпечення безпеки дітей у мережі Інтернет.

«Ми всі розуміємо, що нині молодь від 12 до 17 років найбільше перебуває в зоні ризику інтернетної пастки, де зберігається не тільки корисна інформація, а й безліч небезпечної. Зокрема, серед соціальних мереж, якими користуються учні не тільки для навчання, а, в тому числі, й під час дозвілля, ширяться так звані «координовані підліткові ігри» суїцидального характеру. Наше завдання – вберегти дітей, знайти з ними спільну мову, розповісти про користь такого явища як Інтернет, та чого слід оминути. Для цього і працюємо над формуванням безпечної поведінки підлітків у віртуальному просторі, об’єднавши зусилля різних соціальних структур», – поінформував посадовець.

Водночас Станіслав Поляков закликав й безпосередньо батьків дітей звертати увагу на їхню поведінку, кількість часу проведеного ними в Інтернеті, поле огляду інформації, встановлені додатки.

Своєю чергою завідувачка «Клініки, дружньої до молоді» Владлена КОНЦЕВИЧ повідомила, що робота їхньої установи в цьому напрямку посилено проводиться ще з 2018 року, а очікувані результати вже є.

«Ми побачили результати, надбання – підлітки дійсно дивуються як це їх слухають, розуміють та підтримують, і все це завдяки саме тренінговій роботі, коли інформація запам’ятовується краще. Тож хочемо максимально поділитися такою методикою з педагогами та практичними психологами, аби ті могли реалізувати і в себе в навчальних закладах, можливо, удосконаливши, додавши щось свого», – розповіла Владлена Концевич.

Цього разу спікерами заходу «Безпечно-небезпечний Інтернет» виступили запрошені з «Клініки, дружньої до молоді» тренери Ольга ХОРУЖА і Анна КРАМАР, які і є авторками тренінгу. Проводити такі зустрічі планують системно, їх кількість збільшиться у період навчального сезону 2021–2022.