Надрукувати
Перегляди: 751

Під головуванням заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО відбулося засідання міського комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Захід відбувся у режимі онлайн 14 травня. Під час засідання комітету були розглянуті питання затвердження результатів обстежень житлових будинків осіб з інвалідністю, які виявили намір отримати цільову грошову компенсацію, передбачену цільовою програмою соціальної підтримки осіб з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних.

Комісією у складі представників департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради, управлінь архітектури та містобудування, державного архітектурно-будівельного контролю було проведено обстеження на предмет доступності п’яти житлових будинків осіб з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних, та виявили намір брати участь у програмі. Членами комітету доступності було одноголосно погоджено висновки комісії щодо відсутності безперешкодного доступу до житла заявників.

До розгляду було також винесено питання планування та проведення ремонтних робіт вулично-шляхової мережі в місцях розташування соціально-значимих об’єктів, доступності громадського транспорту.

За результатами засідання надані доручення керівникам департаменту інфраструктури міста, відділу транспорту та телекомунікаційних послуг щодо вжиття відповідних заходів.