Надрукувати
Перегляди: 833

Протягом останнього тижня у Сумах спостерігається позитивна тенденція до зменшення кількості хворих на коронавірус, – про це під час апаратної наради при міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ повідомила начальник управління охорони здоров'я.

Як зауважила Олена ЧУМАЧЕНКО, минулого тижня Сумська міська громада залишалась у «жовтій» зоні епідеміологічної небезпеки, крім того, щоденно кількість тих, хто одужав переважала над новими виявленими випадками хвороби.

«На минулому тижні щодня фіксувалось від 50 до 70 нових випадків захворювання. За останню добу виявлено 51 новий випадок захворювання, одужало за добу 70 осіб, померлих немає. І хоч в міських лікарнях ситуація залишається напруженою, спостерігається тенденція до стабілізації у зв'язку зі зменшенням кількості стаціонарних пацієнтів», – повідомила посадовець.

Так, на стаціонарному лікуванні наразі перебуває 240 пацієнтів, з них 223 дорослих. Щодо кількості вільних ліжок для пацієнтів, хворих на COVID-19, для дорослого населення вільними лишаються 180 ліжок, для дітей – 72.

Своєю чергою, аби зберегти тенденцію до покращення ситуації, міський голова наголосив на необхідності дотримання протиепідемічних норм, а саме продовженні застосування містянами засобів індивідуального захисту – масок чи респіраторів, дотримання соціальної дистанції у місцях скупчення людей та користуванні дезінфікуючими засобами.

«Ми спілкуємося з міськими головами інших обласних центрів, тенденція до зменшення кількості хворих спостерігається зараз по всій країні. У багатьох містах, і в тому числі і в Сумах, на вихідних ми бачили, що люди нехтують засобами індивідуального захисту – в масках майже нікого вже немає. Це неправильно, зараз не можна пом'якшувати ситуацію, ми повинні зберегти тенденцію до покращення ситуації з коронавірусом, тому всі повинні слідкувати за дотриманням соціальної дистанції, бути в масках, бо це в першу чергу, прописано у протиепідемічних заходах «жовтого» рівня, – наголосив Олександр Лисенко. – Я хочу нагадати сумчанам і всім власникам і керівникам закладів, установ і організацій, щоб всі зрозуміли, якщо ми відкрили магазини, ресторани, торгівельні центри, то будь ласка дотримуйтесь всіх протиепідемічних заходів. Дай бог, щоб ситуація була позитивною і надалі, але все одно госпіталізація лишається на рівні 50% від усієї кількості захворілих, це високий показник».

За повідомленням Олени Чумаченко, коронавірусну хворобу на сьогодні виявлено у 13% мешканців міста.

Загалом, з початку ПЛР-тестування на COVID-19, а саме з початку квітня минулого року, у Сумах зареєстровано 34130 осіб з позитивним результатом. Серед них 32765 дорослих та 1365 дітей.

Зауважимо, на даний час у Сумах вакциновано 756 медичних працівників, це 27% від запланованої кількості, також вакциновано близько 5% містян. Вакцинація проти коронавірусної інфекції в місті продовжується.