007.jpg

На виконання розпорядження очільника Сум Олександра ЛИСЕНКА заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО провела ревізію впорядкування могил, пам’ятників, пам’ятних знаків та місць, пов’язаних з героїчними подіями Другої світової війни.

Зокрема, посадовець спільно з начальником управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Русланом ГОЛОПЬОРОВИМ та головним спеціалістом відділу благоустрою департаменту інфраструктури міста Євгеном БРОВЕНКОМ звернула увагу на загальний задовільний результат проведеної працівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств роботи.

Разом із тим, Тамара Іщенко доручила КП «Зеленбуд» та департаменту інфраструктури міста усунути виявлені в ході перевірки недоліки, тим самим, закріпивши продуктивність роботи. Серед таких вона назвала необхідність вивезення викошеної трави з території Монумента «Героям Сумщини» та Меморіалу воїнам-інтернаціоналістам.

На ділянці останнього також, за її словами, слід почистити плитку та прибрати сміття на газонах.

Підмести ділянку від опалої листви та гілок і завершити покос трави потрібно біля пам’ятників Степану Супруну і Героям Небесної Сотні, а прибрати обрізане дерево, замінити смітники та пофарбувати лавки – поблизу пам’ятного знаку жертвам фашистських концтаборів.

На Меморіальний комплекс «Вічна Слава», як і на решту місць, пов’язаних з героїчними подіями Другої світової війни, ще чекатиме прибирання та контрольні перевірки напередодні 9 травня.

«В Україні немає жодної сім’ї, яка б не мала в своєму поколінні Героя часів Другої світової війни. Тому ліквідація виявлених недоліків під час інспектування пам’ятників – це свого роду прояв поваги до цих людей, які подарували мир та життя сучасному поколінню. Місія кожного з нас, і, міської влади у тому числі, берегти пам’ять про відвагу, мужність та самовідданість наших предків, аби їхні зусилля не були марними. Місто у цьому плані підготувалось: повсюди висаджені алеї квітів, встановлені державні прапори та залишились останні штрихи. Тож сподіваємось на європейську толерантність та сумлінність наших сумчан, які під час цих травневих дат сприятимуть належному благоустрою в місті, не смітитимуть у велелюдних місцях», – наголосила заступник міського голови Тамара Іщенко.

Загалом, з метою належного відзначення на території Сумської міської територіальної громади Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, впорядковані понад 15 могил, пам’ятників і пам’ятних знаків.