0010.jpg

Міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» надає кваліфіковані послуги та благодійну допомогу 2135 мешканцям громади з числа одиноких людей похилого віку та осіб з інвалідністю.

Зокрема, 77 соцробітників відділень соціальної допомоги вдома щоденно надають комплекс соціально-побутових послуг 850 потребуючим, забезпечуючи підопічних продуктами харчування, засобами догляду, проводять оплату за житлово-комунальні послуги. Разом із волонтерами здійснюється доставка продуктів харчування для громадян, які звертаються за допомогою. Крім того, запроваджена співпраця з приватними підприємцями, які надають благодійну допомогу в вигляді продуктів харчування для 230 осіб, які опинились в складних життєвих обставинах.

Разом із тим, за кошти Сумської міської територіальної громади з березня 2021 року організована адресна доставка щотижневих благодійних обідів для 100 людей похилого віку та осіб з інвалідністю, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Серед послуг також проєкт «Соціальний хліб», в рамках якого двічі на тиждень 300 осіб забезпечуються безоплатно хлібобулочними виробами. За березень поточного року таких отримали вже близько трьох тисяч – 1350 буханок хліба та 1350 батонів.

Для здійснення заходів із соціального супроводу маломобільних верств населення, в тому числі під час карантину, надається транспортна послуга «Соціальне таксі» 25 особам з числа потребуючих, які отримують послуги гемодіалізу. Їх перевезення здійснюється на постійній основі. Усього в 2021 році надано послугу 63 особам.

Окрім безпосереднього обов’язку, міським терцентром у режимі онлайн проводиться ряд майстер-класів з декоративно-ужиткового мистецтва, конкурсів, занять з ранкової гімнастики в синхронному режимі, занять на факультетах «Університету третього віку», де загалом охоплено понад 200 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

Із підопічними «Берегині» також проводять індивідуальні телефонні консультації з практичним психологом для підтримки та стабілізації психоемоційного стану. Послугою охоплено 120 осіб з інвалідністю та 300 осіб похилого віку.

До числа фахівців комунальної установи увійшли й спеціаліст із лікувальної фізкультури, організатор культурної діяльності та дозвілля, інструктор з трудової адаптації, соціальний працівник, які щоденно здійснюють моніторинг ситуації та потреб у родинах, щоб надавати відповідну фахову допомогу.

Вирує активне життя територіального центру соціального обслуговування і на спортивній ниві – проводяться конкурси та спортивні змагання з дотриманням усіх протиепідемічних вимог. До участі в них уже залучено 250 осіб з інвалідністю та літніх мешканців нашого міста.

Для отримання соціальних послуг у територіальному центрі потребуючі особи можуть звернутися до департаменту соціального захисту населення за адресою: вул. Харківська, 35, тел. 78-71-39, або до самої установи за адресою: вул. Інтернаціоналістів, 18, тел. 32-32-60, 63-54-14, (050)4055670.