002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО обговорив із підприємцями, які через посилені карантинні обмеження припинили свою діяльність, питання можливості відновлення їхньої роботи та компенсації втрат.

Міський голова зазначив, що на місцевому рівні наразі не можна послаблювати встановлені Кабінетом Міністрів України, Державною та обласною комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Постанови. Водночас очільник міста наголосив на тому, що міська влада в межах своїх повноважень готова підтримати закриті на карантин ФОПи.

Зокрема, на місцевому рівні готові надати суб’єктам господарювання, яким у період суворого карантину заборонено працювати, пільги по місцевих податках, як це було минулої весни. Для цього чекають на відповідне рішення Верховної Ради України, яка, попередньо, розгляне це питання у п’ятницю, 26 березня.

«По наших податках проблем не буде, лише чекаємо рішення Верховної Ради», – зазначив очільник міста.

Також Олександр Лисенко повідомив про те, місцева влада вийшла з проханням при визначенні рівня епіднебезпеки розглядати Суми окремо від області, що може пришвидшити процес виходу міста з «червоної» зони.

Перший заступник міського голови Михайло БОНДАРЕНКО та заступник Тамара ІЩЕНКО зазначили, що держава також планує відшкодування втрат людям, які були змушені припинити свою діяльність через запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки в їхньому населеному пункті.

«Питання ще відкрите, але з вуст Прем’єр-міністра вже прозвучало, що підприємцям ітимуть назустріч. В якому вигляді та як це відбуватиметься, ми після отримання відповідної інформації доведемо її до вашого відома», – повідомила підприємцям Тамара Іщенко.

Посадовець проінформувала, що торік сумські підприємці отримали «карантинних» виплат від держави на загальну суму понад 46 млн грн.

Нагадаємо, в середу, 24 березня, депутати підтримали звернення підприємців до Президента України та голови облдержадміністрації щодо скасування рішення про заборону діяльності непродовольчих ринків, що працюють під відкритим небом.