003.jpg

Не порушуючи традицій, міський голова Олександр ЛИСЕНКО спільно з громадою, депутатським корпусом та представниками обласної влади вшанував пам’ять Тараса Шевченка, поклавши квіти до підніжжя пам’ятника генію української культури.

Згадуючи славетного Кобзаря, очільник Сум наголосив на значущості Шевченкової постаті в українському державотворенні. За словами посадовця, настанови літератора слугуватимуть постулатами до виконання ще не одному поколінню свідомої й незалежної нації.

«Образ Тараса Шевченка – незламний й сильний супроводжує українців у часи підйомів і падінь, у часи революцій та повстань, як це було і в 2014-му. Ми завжди керуємось його творчістю, думаючи про розвиток нашого міста та цілої держави, адже Шевченкові слова, пронизані невідомою магією передбачення, залишаться актуальними надовго. І, якщо потрібно знайти відповіді на ключові питання сьогодення, відразу читайте його рядки», – зазначив Олександр Лисенко.

Загалом відзначення 207-ї річниці від Дня народження видатного українського поета, письменника, художника та громадського діяча цьогоріч пройшло без урочистостей та з дотриманням протиепідемічних правил – соціальної дистанції, маскового режиму та без масового скупчення людей.