0010.jpg

В. о. міського голови Михайло БОНДАРЕНКО повідомив, що теплопостачальні підприємства Сум працюють у звичайному режимі, забезпечуючи споживачів теплом і гарячою водою.

«Попри опади, комунальні підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста та функціонування інфраструктури, працюють у штатному режимі. Підприємства, які постачають тепло до наших осель, також працюють без перебоїв», – розповів Михайло Бондаренко.

Посадовець зазначив, що сьогодні в Києві з ініціативи Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО, Кабінету Міністрів України та Асоціації міст України підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам України, у відповідності до якого до кінця опалювального сезону тарифи на опалення та гарячу воду зростати не будуть.

Михайло Бондаренко додав, що міська влада тривалий час працювала над урегулюванням питання підвищення тарифів для сумчан, і в результаті між міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ і тепловиками було досягнуто домовленості про те, що до завершення опалювального періоду вартість опалення для сумчан не змінюватиметься. Нині це закріпили і на державному рівні. Також це питання порушували на засіданні Сумського Регіонального відділення Асоціації міст України під головуванням Олександра Лисенка.

«Нас почули на найвищому рівні і прислухалися до нашої позиції щодо проходження опалювального сезону 2020–2021 років. Головне, що тарифи на опалення та гарячу воду до завершення опалювального періоду не підніматимуться, а це дозволить уникнути додаткового навантаження на сімейні бюджети сумчан», – повідомив в. о. міського голови.

Також документом передбачено, що теплопостачальні підприємства отримають відстрочку оплати за природний газ та компенсацію різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло. Уряд гарантує, що фінансування компенсацій не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування. НАК «Нафтогаз України» надано завдання розробити довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання, що дасть змогу уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021–2022 років.