001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив теплопостачальним підприємствам та обслуговуючим організаціям контролювати температурний режим в домівках містян у відповідності до погодних умов.

Разом із тим, посадовець застеріг сумчан, аби ті не втручались в роботу системи опалення, а звертались до компетентних осіб.

«Ми повинні бути готовими до зниження температури протягом двох тижнів, й, відповідно, виступити ініціаторами роз’яснення мешканцям всіх моментів регулювання теплоносія. Сумчани, які спускаються в свої теплові пункти і знову крутять назад при зниженні температури, мають знати, що самостійно цього робити не можна, лише фахівцям! Тож спільно з тепловиками та комунальниками тримаємо на контролі це питання, а через відділ «Служба 15-80» опрацьовуємо проблемні випадки», – зауважив очільник Сум.

Своєю чергою, керівництво теплопостачальних організацій – директор Дирекції «Котельня Північного промвузла» Микола ЖОВТОБРЮХ та заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ повідомили, що їхні підприємства працюють у штатному режимі. Температурний і гідравлічний режими витримуються. Всі споживачі з опаленням та гарячим водопостачанням. Питання, що виникають, вирішуються в робочому порядку. Звернень чи скарг на якість теплопостачання немає.

Окремо керманич обласного центру також повідомив, що окрім містян наодинці з проблемними ситуаціями не залишаться й самі тепловики. Днями Олександр Лисенко взяв участь у селекторному засіданні ВАОМС «Асоціація міст України» з Кабінетом Міністрів України, де обговорили питання компенсації різниці ціни на газ організаціям, які використовують блакитне паливо для підігріву води і виробництва тепла. Олександр Лисенко як голова Сумського регіонального відділення АМУ виступив із пропозицією, аби відшкодування не лягло на плечі місцевих бюджетів.