006.jpg

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО привітала родину Ольги та Дмитра КОЧЕРЕЖЧЕНКІВ із 5-річчям створення дитячого будинку сімейного типу.

Від імені очільника Сум Олександра ЛИСЕНКА посадовець вручила сім’ї цінні подарунки, які полегшать побут, та солодкі подарунки. Голова сімейства також отримав Подяку міського голови за особистий внесок у розвиток сімейних форм виховання, за подаровану радість родинного затишку та батьківського тепла, захист прав та інтересів дітей, активну життєву позицію у вихованні підростаючого покоління.

Разом із тим, Віра Мотречко подякувала батькам-вихователям за те, що вони відкрили дітям свої серця, розділивши з ними свою любов і душевне тепло. Шлях батьківства нелегкий, підкреслила заступник керманича обласного центра, однак щасливі дитячі посмішки й ласкаві слова: «Мама і тато» того варті.

«Ви виконуєте найблагороднішу місію людини, – звертаючись зауважила Віра Мотречко. – Окрім радості, впевненості у завтрашньому дні, вам вдається виховати в дітках найкращі чесноти та принципи, водночас даруючи іншим приклад та поштовх для наслідування. Нехай кожна дитина віддячить встократ!».

У ДБСТ Кочережченків, який був створений на базі прийомної сім’ї у січні 2016 року, виховують дев’ятьох дітей, повідомила начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія ПОДОПРИГОРА. Спочатку серед дітлахів було двоє прийомних дітей та двоє рідних. Згодом, у 2013 році, рішенням виконкому від 19 березня влаштували ще двох дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2016 році родина поповнилась трьома дітками.