Надрукувати
Перегляди: 780

Міський голова, голова Сумського Регіонального відділення Асоціації міст України Олександр ЛИСЕНКО провів перші в поточному році загальні збори Сумського регіонального відділення Асоціації міст України.

На початку засідання очільник обласного центра наголосив, що попри виклики 2020 року Сумському РВ АМУ вдалось досягти ряду звершень. Зокрема, консультанти та керівництво Сумського РВ АМУ взяли участь у роботі міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового рівня Сумської області; проведено вісім практикумів із застосування законодавства, 36 онлайн та виїзних консультацій, п’ять семінарів тематичного спрямування для посадових осіб та працівників органів місцевого самоврядування.

«Гасло Асоціації міст України: «Спільними зусиллями на захисті громад». І саме об’єднавшись у своїх цілях та діях можна зрушити ситуацію з місця, ефективно та конструктивно вирішуючи проблемні питання окремих територій, – міст, сіл, селищ, районів. Крім цього, нам дуже важливо аби громади мали можливість висловлювати свою думку та доводити її до центральної влади», – підкреслив Олександр Лисенко.

Разом із тим, завдяки співпраці Правління Сумського РВ АМУ з народними депутатами України, органами місцевого самоврядування, громадянським суспільством в минулому році було відстояно зарахування акцизу на пальне до місцевих бюджетів, на райони прийшла субвенція тощо, поінформував консультант з комунікацій офісу реформ Сумського РВ АМУ Карен АГАДЖАНОВ-ГОНСАЛЕС.

Під час перших загальних зборів цього року члени РВ АМУ збільшили чисельність Правління з восьми кандидатів до 10, ввівши до його складу голову Охтирської міської ради Павла КУЗЬМЕНКА та голову Краснопільської селищної ради Юрія ЯРЕМЧУКА. Ще двох кандидатів – представників Ромен та Кролевця, за пропозицією Олександра Лисенка, замінили новообраними міськими головами.

Особливу увагу на засіданні приділили членству територіальних громад у Всеукраїнській асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», становищу органів місцевого самоврядування в 2021 році внаслідок кризи у зв’язку з пандемією коронавірусу, законодавчим ініціативам і перспективам тощо.

Нагадаємо, загалом до складу Сумського РВ АМУ входять 24 з 51 територіальної громади Сумської області (13 міських, шість сільських та п’ять селищних). Рішенням Правління Сумського РВ АМУ від 18 лютого 2020 року Липоводолинська, Недригайлівська селищні та Нижньосироватська сільська рада прийняті до Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».

Наприкінці загальних зборів виконавчий директор Сумського РВ АМУ Володимир ДЕРИЗЕМЛЯ від імені виконавчого директора ВАОМС «Асоціація міст України» Олександра СЛОБОЖАНА передав Олександру Лисенку карту нового адміністративно-територіального устрою України з побажаннями плідної та результативної роботи.