005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО розпорядився негайно зайнятись питанням погашення заборгованості із заробітної плати працівникам АТ «Сумське НВО».

Для цього очільник Сум ініціював створення спеціальної робочої групи, а також запропонував розглянути можливість реструктуризації заборгованості підприємства перед працівниками.

«Ми повинні допомагати місту і його мешканцям, які, в тому числі, працюють на АТ «СМНВО». Я вже спілкувався з керівництвом заводу, знаю їхнє бажання відновити колишній робочий темп. Зокрема, на минулому тижні заборгованість погашено на суму 1,7 млн грн., і це доволі непоганий показник. Та, загальна сума – значна, тож звертатимемося з питанням реструктуризації, надання відповідного графіка, що послужить певною гарантією», – підкреслив керманич міста.IMG 5706

І вже сьогодні Олександр Лисенко разом із заступником міського голови Вірою МОТРЕЧКО, начальником управління з питань праці Анатолієм ЗАНЧЕНКОМ провів зустріч із представниками трудового колективу підприємства, де говорили про організацію подальшої роботи в напрямку вирішення даної проблеми.

Сумарна заборгованість АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» перед працівниками працівникам сягає 235,8 млн грн., щ, зазначив Анатолій Занченко, є рекордом не для міста, а й області. На підприємстві нині залишилось 100 осіб і 50 – працюють неповний робочий час. По АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання – Інжиніринг» заборгованість виплачена.