0010.jpg

 

Фахівці департаменту комунікацій та інформаційної політики на чолі з його директором Антоніною КОХАН взяли участь в онлайн-тренінгу «Комунікація та взаємодія з громадянами й представниками влади».

Організували такий представники Полтавського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» для громад Полтавської та Сумської областей.

Експерт з комунікацій Програми «U-LEAD з Європою» Юрій ІСАЄВ детально проаналізував наявні інструменти громадської участі та комунікацій між громадою і владою: зустрічі з мешканцями, громадські слухання, громадські ради, консультації, опитування, електронні петиції, бюджет участі.

Учасники спільно зі експертом також ділилися практиками застосування таких інструментів у своїх громадах.UL1

Власний досвід представили і сумчани, розповівши про роботу з петиціями, проведення громадських слухань та консультацій, вивчення громадської думки, впровадження бюджету участі та інших.

Сумські практики були високо оцінені учасниками та експертом.

Цікавими були і дві вправи щодо напрацювань комунікаційних стратегій у типовій територіальній громаді як з боку її керівництва, так і з боку її мешканців.

Департамент комунікацій та інформаційної політики дякує за організацію такої зустрічі Полтавському регіональному офісу Програми «U-LEAD з Європою» та сподівається на продовження плідної співпраці.