004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО окреслив основні пріоритети роботи міської влади в наступному році.

Серед таких на перше місце Олександр Лисенко поставив медицину, доручивши директору департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлані ЛИПОВІЙ врахувати це при формуванні головного фінансового документа на 2021 рік.

«Традиційно наприкінці року ми анонсуємо пріоритетні напрямки наступного. 2021-й точно буде роком медицини. Добре, що ми ще чотири роки тому почали ремонтувати дитячу лікарню. Не віддали нікому, а залишили громаді лікарню № 4, відремонтували там інфекційне відділення і почали ремонтувати центральний корпус. У лікарні № 5 почали наводити лад. У міській клінічній лікарні відремонтували майже всі відділення і почали оснащувати. Добре, що є державні програмі, і добре, щоб усі лікарні так само, як міська клінічна лікарня, туди потрапили, і ми отримали відповідне обладнання, але ми повинні спиратися й на власні сили, на свої фінанси», – зазначив очільник міста.

Водночас Олександр Лисенко наголосив на тому, що обов’язково має бути враховано не лише поточне утримання закладів медицини та продовження ремонтних робіту них, а й придбання нового обладнання. Зокрема, як для діагностики та лікування пневмоній і COVID-19, наприклад, комп’ютерного томографа, так й іншого профілю.

«Треба переходити на рівень, коли сумчанам не потрібно їхати до столиці чи Харкова, поповнюючи власними коштами бюджети їх громад. Маємо придбати обладнання, щоб наші мешканці, сплачуючи податки в нашому місті, у ньому ж могли отримати безоплатно всі ті медичні послуги, які ми можемо забезпечити на місцевому рівні», – додав Олександр Лисенко.

Ще одним пріоритетом на наступний рік міський голова назвав екологію. Серед першочергових завдань посадовець виділив очищення річки Сумка та інших водойм, що протікають містом. Відтак доручив директору департаменту інфраструктури міста Олександрові ЖУРБІ спільно з екологами опрацювати дане питання, а з керівництвом Сумського району виробити пропозиції щодо розв’язання проблем Косівщинського водосховища, від чого напряму залежить стан річки Сумка.