004.jpg

Під час апаратної наради міський очільник Олександр ЛИСЕНКО наголосив на необхідності пришвидшення ремонтів у медичних закладах міста.

Як зауважив міський голова, лікарні повинні бути готовими до прийому хворих у повній мірі. Наразі ремонти тривають у відділенні стаціонару КНП «Клінічна лікарня № 4», відділенні невідкладної допомоги КНП «Центральна міська клінічна лікарня», продовжують проводити киснепроводи у КНП «Клінічна лікарня № 5» та утеплювати будівлю КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди».

Начальник відділу охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, –ремонти в міських лікарнях тривають планово під контролем профільного відділу.

З приводу госпіталізації хворих на коронавірус, – у міських лікарнях є вільними 79 ліжок.

«Ситуація щодо захворюваності на COVID-19 серед сумчан досі залишається напруженою. Ми спостерігаємо стрімку тенденцію поширення хвороби. Так, у вересні захворіло майже дві тисячі містян, у жовтні кількість недужих перетнула позначку п'ять тисяч, тобто більше ніж вдвічі показник перевищує кількість хворих попереднього місяця», – зауважила посадовиця.

За її словами, лише за останню добу виявлено 298 хворих, при цьому одужало 112 осіб, троє померло. Серед померлих пацієнтів найбільша кількість летальних випадків зафіксована серед населення вікової групи 65–69 років.

Олена Чумаченко вкотре звернулась до населення з проханням дотримуватись протиепідемічних вимог, адже поширення коронавірусної інфекції це не тільки медична проблема, а й соціальна та поведінкова.

Всього з початку ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію, а саме з початку квітня, у Сумах зареєстровано 11203 особи з позитивним результатом дослідженням. Серед них 10782 дорослих та 421 дитина.

Наразі на лікуванні перебуває 6896 осіб, одужало – 4182.

З метою інформування населення з питань, пов'язаних з коронавірусною інфекцією, та оперативного вирішення звернень громадян продовжує функціонувати гаряча цілодобова лінія – 70-00-77. 

Так, за додатковою інформацією стосовно медичного обстеження, укладання декларацій, запису на прийом до лікаря, лікування та госпіталізація до лікарень, які визначені «ковідними», вже звернулось 527 осіб.