006.jpg

Асоціація міст України видала довідник, що містить перелік основних міжнародних організацій, які надають підтримку органам місцевого самоврядування, недержавним організаціям, ініціативним групам.

Основна увага у збірці приділена актуальним проектам підтримки міжнародними організаціями України у сфері децентралізації та регіональної політики.

У виданні проекти і програми, що реалізуються в Україні у цих двох сферах розподілено на розділи:

  • Реформа місцевого самоврядування/Регіональний розвиток
  • Покращення житлово-комунальних послуг, енергетичної ефективності, зелена економіка
  • Надання адміністративних та соціальних послуг та електронне врядування

Інформація може бути корисна перш за все муніципалітетам, а також усім, хто цікавиться участю міжнародної спільноти у здійсненні реформування в Україні.

Проекти міжнародних донорів дозволяють не тільки пришвидшити рух українських громад до європейських стандартів, формують міцне громадянське суспільство, але й безпосередньою технічною допомогою допомагають крок за кроком покращувати інфраструктуру міст.

Довідник показує весь спектр таких резервів та покликаний підштовхнути муніципалітети до залучення донорських коштів на розвиток населених пунктів.

Видання «Можливості для розвитку громад» здійснене в рамках Проекту USAID ПУЛЬС, який Асоціація міст України впроваджує за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

Переглянути