007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь в інтеркультурній акції «Зелене місто», в рамках якої сквер «Дружба» поповнився трьома десятками нових дерев.

З 11:00 більше 30 чоловік, серед яких представники іудейської, вірменської та польської меншин працювали над озелененням міста над Пслом. Локація, на якій відбулась об’єднавча акція, також є символічною, адже всі сумчани – друзі, незалежно від національних особливостей, традицій, політичних та релігійних поглядів, наголосив керманич Сум.

«Це вже четверта акція за ліком. Ми бачимо, що гарна ініціатива наших мешканців – висаджувати дерева в сквері «Дружба» вже стала доброю традицією. І, такі справи реально об’єднують, та мають відповідні результати, зокрема, ті 25 катальп, висаджені минулого року, – прижились. Це свідчить про те, що міська влада спільно з жителями реальними справами доводить свою турботу про місто, аби воно було чистим та екологічним», – підкреслив очільник обласного центру.

За словами директора департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніни КОХАН, участь у даній акції – ще й приклад активної громадянської позиції, оскільки національні товариства, яких у Сумах офіційно зареєстровано сім, працюють над проєктами, виграють грантове фінансування, та відповідно, реалізовують подібні ініціативи.

«Суми позиціонують себе як багатонаціональне й толерантне місто та ще з 2016 року є членом інтеркультурної мережі ICC UA (Інтеркультурні міста України). І цією акцією ми вкотре показуємо, що міська рада та міський голова завжди підтримують ініціативи сумчан, а значить місто буде розвиватися та змінюватися й надалі», – наголосила Антоніна Кохан.

Загалом цього дня у сквері «Дружба» додалось 32 дерева – учасники акції висадили горіх ведмежий, церсіс та бобівник «Золотий дощ». Організатор заходу та директор благодійної організації «Сумський єврейський фонд Хесед Хаїм» Єлизавета ШЕРСТЮК відзначила, що чималу допомогу у підготовці, розмітці, поливі та з технікою надало КП «Зеленбуд», а разом із тим, сподівається, що у 2021 році кількість охочих взяти участь в акції буде ще більшою.

Окремо Олександр Лисенко також розповів, що вже виготовлено проєкт щодо ремонту фонтану у сквері «Дружба», кошти на нього запланують у цьому році, втілюватимуть – у наступному.