005.jpg

За минулу добу в обласному центрі зафіксували 313 підтверджених випадків захворюваності на коронавірус, повідомляють у відділі охорони здоров’я.

Летальних випадків – шість, одужало за добу – 122 людини. На лікуванні залишається 5058 осіб.

Тому медики вкотре закликають сумчан відповідально ставитись до свого здоров’я та здоров’я оточуючих, та дотримуватись протиепідемічних правил, у тому числі соціальної дистанції, маскового режиму, гігієни рук та гігієни кашлю, та без нагальної потреби не відвідувати місця масового скупчення людей.

У разі виявлення перших симптомів ГРВІ потрібно звернутися до задекларованого лікаря, який вирішить питання огляду, обстеження та лікування.

Загалом у місті та в Україні ситуація щодо захворюваності на дану недугу залишається досить напруженою, наголошують спеціалісти, – кількість хворих зростає, так само збільшується й число населених пунктів, що потрапляють до «червоної зони».

Серед хворих переважать дорослі пацієнти, зокрема в Сумах, їх складають майже 96% від усіх виявлених.

Найбільш часто та тяжко хворіють люди зрілого та похилого віку, а також хворі груп ризику будь-якого віку.

Ускладнений перебіг захворювання спостерігаєтья у осіб, які мають серцево-судинні хвороби, цукровий діабет, ожиріння та інші хронічні захворювання. Так, у більшості випадків, вони потребують кисневої підтримки в умовах стаціонару.

Усього з початку ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію, а саме з початку квітня, в Сумах зареєстровано 8425 осіб з позитивним ПЛР дослідженням. Серед них 8060 дорослих та 365 дітей. Одужало – 3270. Померло 97 осіб.