006.jpg

Очільник міста Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради озвучив низку пропозицій, обов’язкових до врахування в бюджеті Сумської міської тергромади на 2021 рік.

Мова йде про ремонт ліфтів, дитячих майданчиків та територій шкіл, дитячих садочків і лікарень, роботи щодо яких будуть виконані у тому числі за рахунок повернення коштів, що були втрачені сумською громадою після перереєстрації комунальних підприємств, установ та організацій, реєстрація та діяльність яких фактично здійснюється в обласному центрі.

«Серед першочергових завдань на фінансування в наступному році – встановлення 100 дитячих спортивних майданчиків на території Сум та капітальний ремонт 100 ліфтів, у тому числі за рахунок співфінансування з мешканцями. Водночас слід реалізувати й ініціативу «Євродвір» у кожному дитячому садочку, в кожній школі і в кожній лікарні. Видатки на ремонт даних прибудинкових територій та доріг житлового фонду мають бути розподілені відношенні (50/50). Адже окрім основного, у нас буде додаткове фінансування, – від повернення коштів з перереєстрації комунальних підприємств до обласної ради два роки тому, втрати від якої, до слова, у 2019 році склали 74 млн грн., а у 2020 році – 37 млн грн», – підкреслив посадовець.

Завдання опрацювати дане питання надійшло директору департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлані ЛИПОВІЙ, начальнику управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталію ШИЛОВУ та директору департаменту інфраструктури міста Олександру ЖУРБІ. Останній також до кінця жовтня має розробити програму ремонту доріг і тротуарів у приватному секторі.