001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО на запрошення представників поважної національно налаштованої інтелігенції взяв участь в їхній недільній зустрічі, що відбулась у сквері Т. Шевченка.

На початку спілкування очільник міста нагадав про знаковість цього скверу в історії боротьби сумчан за українську державність, активними учасниками якої було багато з тих, хто цього дня прийшли до пам’ятника Кобзарю, та запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять містян, які загинули за Україну.

Олександр Лисенко подякував присутнім за те, що, попри поважний вік, вони не стали пасивними спостерігачами і не втомлюються вболівати за майбутнє малої батьківщини та держави.

«Ви стояли біля витоків українського державотворення, і ваш досвід відіграє одну з основних ролей у питанні розбудови міста і України. Я радий, що зв'язок між міською владою і вами не переривається. Саме представники української національної інтелігенції міста, його старійшини, його еліти можуть позитивно впливати на процеси, що відбуваються в Сумах», – зазначив міський голова.

Присутні своєю чергою подякували очільнику Сум за увагу до потреб їхнього осередку, адже саме завдяки втручанню Олександра Лисенка позитивно вирішилось питання з приміщенням, де представники поважної національної інтелігенції зможуть збиратись у холодну пору року.

Користуючись нагодою, учасники зустрічі порушили перед керівником міста низку питань, що стосуються життєдіяльності Сум, та дали настанови, щодо того, як надалі розбудовувати обласний центр.