0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав мешканців Битицької сільської ради, яка увійшла до складу Сумської міської ОТГ, із Днем села.

На урочистостях з нагоди свята також були присутні заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, керуюча справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК та депутат міської ради Борис БОГОДУШКО.

Цього ж дня виповнилось 60 років місцевому аматорському хору, який уже 30 років удостоєний звання «Народного», і 80 років клубу, який є не лише закладом культури та дозвілля, а громадським центром села.

Вітаючи жителів зі святом, очільник міста наголосив, що віднині обласний центр і села: Битиця, Пушкарівка, Зелений Гай, Вакалівщина та Микільське це не просто населені пункти-сусіди, а й члени великої родини – Сумської міської об’єднаної територіальної громади. Очільник Сум побажав місцевим щастя, здоров’я, процвітання та примноження традицій, які відтепер єдині, а також вручив подарунок – генератор для виїзних заходів.

«Ми були сусідами, а зараз - велика сім’я, і об’єднує нас надзвичайна історія та спільне бажання розвиватися та перетворювати громаду на комфортний для життя та роботи простір. Сподіваюсь, що наша співпраця із головою Битицької сільської ради Юрієм ЦАПЛІЄНКОМ буде плідною, а порозуміння стане багаторічним гаслом. Ми знаємо про наявні проблеми, маємо чіткий план їх вирішення. Також неодмінно досягнемо спільних позитивних результатів, зокрема, забезпечимо жителів громади комунальним транспортом. Для цього вже формуємо бюджетні пропозиції на наступний рік та вносимо корективи до низки програм», – підкреслив Олександр Лисенко.

Окрім того, у планах посадовців вирішення питання вивезення сміття з території Битицької сільради, облаштування вуличного освітлення та поточний ремонт доріг.