0010.jpg

За ініціативи міського голови Олександра ЛИСЕНКА в рамках відзначення 77-ої річниці звільнення міста від нацистських загарбників і 365-ої річниці його заснування відбулась історична реконструкція бою за визволення Сум.

Учасники реконструкції, яка відбувалась у Басівському парку, прагнули максимально точно відтворити епоху та події бою 2 вересня 1943 року.

Окрім власне реконструкції бою відвідувачі заходу, а таких зібралось понад тисячу, мали можливість ознайомитись із технікою та зброєю часів Другої світової війни, почастуватись кашею з польової кухні та гарячим чаєм, отримати фото на згадку. Завершився захід концертом, на якому прозвучали воєнні пісні.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зазначив, що через карантинні обмеження цього року для відзначення двох важливих для містян дат добирали нові формати, одним із яких стало проведення реконструкції, що відобразила події 77-річної давнини.

«Тисячі наших земляків віддали свої життя за те, щоб здобути мир і свободу для рідної землі, визволити її від ворога. Учасники бойових дій, партизанського руху, трудівники тилу, діти війни – ми шануємо кожного, хто пережив ті страшні роки і боровся за наше життя. Завдяки сьогоднішньому заходу ми намагались показати наскільки важливо пам'ятати і вшановувати героїв минувшини і сьогодення. Це наші Герої, і їм ми завдячуємо нашим життям і життям наших дітей у вільній країні», – сказав очільник Сум.