0010.jpg

У Сумах відзначили 29-ту річницю від дня здобуття Україною незалежності.

Розпочалось відзначення головного державного свята країни зі вшанування пам'яті загиблих воїнів АТО. Схилити голови в жалобі за захисниками суверенності та територіальної цілісності держави на Алеї Героїв зібрались міські та обласні посадовці, військовослужбовці, представники громадських організацій, молодь та сумчани.

Наряду з присутніми поклав квіти до могил загиблих і очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО, який наголосив, що імена борців за незалежність і територіальну цілісність України назавжди залишаться у пам’яті вдячних земляків.

Далі урочистою ходою сумчани пройшли центральними вулицями міста до скверу ім. Тараса Шевченка, де відбувся святковий мітинг.

«День 24 серпня 1991 року став переломним в історії нашого народу, точкою відліку, з якої розпочала свій поступ у майбутнє вільна, суверенна Україна, народ якої став нарешті господарем своєї землі й творцем власної долі. Шість років тому, Україна вкотре довела світу, що ми незламна нація. Мужністю, хоробрістю та відчайдушністю відзначилися і наші земляки, сумчани, котрі сміливо і гідно боронили кордони держави, захищаючи матерів, жінок, дітей, кожного з нас та рідну землю. Ми відстояли європейське майбутнє держави. І зараз щодня викарбовуємо нові сходи на шляху до тієї країни, в якій мають жити наші діти та онуки», – сказав Олександр Лисенко.

За особливі досягнення перед містом та з нагоди 29-ї річниці Дня Незалежності України, нагородами та Грамотами міського голови Олександр Лисенко відзначив волонтерів, військовослужбовців, соціальних працівників.

Також, вже традиційно, напередодні початку нового навчального року, міський голова вручив дітям загиблих у зоні АТО сумчан шкільні рюкзаки.