003.jpg

Очільник міста Олександр ЛИСЕНКО наголосив керівникам структурних підрозділів на якості виконання ремонтних і будівельних робіт на об’єктах соціально-гуманітарної сфери та інфраструктури.

За словами міського голови, перевірку якості виконання робіт на об’єктах, де замовниками виступають структурні підрозділи міської ради, а роботи виконуються коштом Сумської міської ОТГ, він здійснюватиме особисто.

«Всі мають запам’ятати, що робити потрібно якісно – раз і на багато років. Це стосується доріг, тротуарів, дворів, тощо. Адже кошти Сумської міської громади повинні використовуватися ефективно. Зокрема, мене не влаштовує результат зробленої за минулий тиждень роботи, оскільки не всі об’єкти мають логічне завершення. Тому всі питання та зауваження, які виникають, замовники робіт мають фіксувати вчасно», – зауважив підлеглим Олександр Лисенко.

Начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ доповів, що наразі ремонтують прибудинкові території за адресами: вул. Котляревського 2/6, 2/8, вул. Супруна 22, 24, вул. Інтернаціоналістів 65А, 65Б, вул. Заливна 39, вул. Білопільська 53, 59, вул. Прокоф’єва 46, 48, 50. Роботи на вул. Лесі Українки 4/1 – вже завершили.

На стадії виконання, згідно плану, також два об’єкти – новий дитячий садок у 12-му мікрорайоні (закінчили виливати стіни підвального приміщення) та будівництво кладовища в районі 40-ої підстанції.

Разом із тим, закінчується процес виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво кладовища на землях міської ради в с. Новоселиця.

Окрім того, на минулому тижні фінішували й тендерні процедури з технічного нагляду шкіл № 7 № 9 – з цієї неділі стартують роботи з термомодернізації.

Тривають ремонтні роботи на Театральній площі. Найближчими днями розпочнуться вони і у сквері Герої Небесної Сотні. А вже наприкінці робочого тижня, у п’ятницю, відбудеться відкриття тендерних пропозицій по стадіону «Авангард».

У перспективі, за умови додаткового фінансування, у Сумах, ймовірна реалізація ще 28 проєктів, по яких виготовлена проєктно-кошторисна документація та пройдена експертиза, повідомив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства.