0010.jpg

Працівники КП «Зеленбуд» до Дня Конституції України створили клумбу у вигляді державного стяга поблизу фонтану «Садко».

По периметру висадили 2,5 тис. цинерарій та декоративного чорнобривця, а середину оздобили мульчею синього та жовтого кольорів, витративши близько 60 мішків. Роботи проводились протягом трьох днів.

За словами розробника проєкту Альони ВАЛЮХ, окрасою клумби площею 50 м2 мав стати тризубець, викладений з жовтого щебню, втім постачальники затримали поставку матеріалу, а тому головне оздоблення з’явиться пізніше.

Принагідно, директор КП «Зеленбуд» Володимир ЛАВРИК повідомив, що у планах підприємства ще декілька сюрпризів для містян.

«У співпраці зі СНАУ ми готуємо до реалізації ще один квітучий проєкт – вже розробили ескіз та підібрали необхідні матеріалів. Ймовірно, що він з’явиться до кінця літа. А от восени, до Дня міста, Суми уквітчаються шістьма новими кольорами хризантем», – поінформував керівник комунального підприємства.

Наразі ж в обласному центрі виконується й ряд планових робіт, серед яких покіс та вигрібання трави, висадка квітів, вибивання бур’яну з міжплиткових щілин та підрізка дерев.

Однак як і будь-яка інша праця, робота садівників не матиме бажаного результату без відповідальності з боку інших людей, наголошують фахівці. Тому жителів та гостей громади закликають цінувати старання – не розкидати мульчу, не витоптувати та не зривати квіти, які роблять місто затишним та красивим.