002.jpg

У Сумах урочисто привітали з Днем батька чоловіків, які взяли на себе відповідальність за долю дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, чи тих, чиї сім’ї опинились у складних життєвих обставинах.

Вітаючи запрошених від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА та всієї громади, заступник очільника Сум Альона ДМІТРЄВСКАЯ подякувала татусям із дитячих будинків сімейного типу, чоловіків-опікунам і патронатним вихователям за те, що свого часу вони довели, що чужих дітей не буває і підставили тверде плече дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, чи тим, чиї сім'ї опинились у складних життєвих обставинах.

«День батька – хоч і нове для України свято, адже відзначали ми його цього року лише вдруге, але дуже потрібне. Це гарна нагода привітати батьків і подякувати їм за те, хороше, що вкладають в своїх дітей. Особлива шана чоловікам, які взяли на себе обов'язок виховувати дітей, котрі втратили кревних батьків. Роль тата важлива для будь-якої дитини, тож, дякую вам за те, що зважились на цей крок і завдяки вам діти, які в певний проміжок часу опинились без батьківської уваги та сімейного затишку, отримали можливість зростати в родині з мамою та татом», – зауважила Альона Дмітрєвская.

Посадовиця подякувала чоловікам за турботу про дітей, любов, яку вони їм дарують, та вручила їм подарунки.

Начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія ПОДОПРИГОРА розповіла, що серед тих, хто вирішив підтримати найвразливіших дітей, чоловіки наразі становлять лише 20%, водночас у такій формі виховання як сімейний патронат, що є новою для України, жінок і чоловіків у Сумах порівну.