007.jpg

До Сум прибув гуманітарний вантаж з Муніципального Народного Уряду дружнього міста Сіньсян (КНР) із засобами індивідуального захисту, необхідними для боротьби з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

У березні цього року на адресу Муніципалітету міста Сінсян, від імені очільника Сум Олександра ЛИСЕНКА юуло направлено листа з проханням розглянути можливість безоплатної передачі медикаментів та витратних матеріалів для надання медичної допомоги хворим на COVID-19, обладнання для штучної вентиляції легень, костюмів біологічного захисту, захисних медичних масок, рукавичок, окулярів, дезінфекційних засобів тощо.

Відтак, сьогодні, 29 травня, відділ охорони здоров'я отримав гуманітарну допомогу від Муніципалітету – це маски, в кількості 10 тис. штук, які направлять до КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди».

«Якщо питання стосується здоров'я людей, – важливою є будь-яка допомога. Я дуже вдячний керівництву дружнього міста Сіньсян за те, що відгукнулись на прохання і відправили нам гуманітарний вантаж з необхідними засобами індивідуального захисту для медичного персоналу», – наголосив очільник Сум.

Як зауважила в. о начальника відділу охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО, це суттєва допомога, адже потреба в масках цього лікувального закладу становила 3 тис. штук.

Зауважимо, що партнерські відносини між містами Суми і Сіньсян (КНР) розпочались у липні 2018 року. Тоді міський голова Олександр Лисенко та старший консультант Муніципального народного уряду Сіньсян пан Чжан ГУОВЕЙ підписали Меморандум про співпрацю та Меморандум про наміри щодо дружніх обмінів і встановлення побратимських відносин між містами.