006.jpg

Управління освіти і науки підсумувало результати онлайн-опитування учнів та батьків щодо організації дистанційного навчання під час карантину в школах міста. 

Опитування тривало з 22 квітня по 11 травня. До нього долучилось понад 1500 респондентів. Найбільшу активність продемонстрували батьки та учні ССШ № 29 (118 голосів), ЗОШ № 26 (96 голосів), ЗОШ № 13 (95 голосів), ССШ № 2 (94 голоси), ССШ № 7 (88 голосів), НВК № 11 (86 голосів), ССШ № 17 (83 голоси), ССШ № 9 (77 голосів).

За результатами анкетування понад 40% учнів сподобалось навчатися дистанційно. Понад 80% школярів зазначили, що їм все ж таки бракувало «живого» спілкування з учителями.

Серед пропозицій, побажань, зауважень щодо організації навчання учнів за допомогою дистанційних технологій у закладах освіти Сум найчастіше звучала потреба вдосконалення методики організації освітнього процесу із застосуванням технологій дистанційного навчання.

За підсумками опитування управління освіти і науки напрацювало низку рекомендацій: обговорити у педагогічних колективах недоліки та переваги різних платформ та інструментів, що використовуються для організації дистанційного навчання, з метою вибору єдиної платформи для зручності усіх учасників освітнього процесу; здійснювати постійних контроль за дотриманням розкладу занять; доводити до відома учнів критерії оцінювання навчальних досягнень; завчасно попереджати про дату та час проведення контрольних робіт, тестувань; викладання таких предметів, як іноземна мова, алгебра, геометрія, фізика, хімія, по можливості, здійснювати за допомогою онлайн-уроків з поясненням нового матеріалу.

Результати опитування