006.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО повідомив, що до моменту офіційного завершення карантину в державі місто має розробити програму поступового виходу з режиму суворих обмежень у зв’язку з пандемією коронавірусу.

«Ми розробимо чіткий план, згідно з яким будемо діяти, коли офіційно завершиться карантин. Ситуація із захворюваністю в Сумах поки що стабільна, це ще й результат дисциплінованості та відповідальності містян. Надалі потрібно опрацювати всі моменти, що стосуються життєдіяльності міста, – які підприємства будуть працювати, як рухатиметься транспорт, як впроваджуватимуться обмежувальні дії», – сказав міський голова.

Олександр Лисенко зауважив, що до середи, 6 травня, всі керівники структурних підрозділів міської ради мають надати свої пропозиції щодо плавного виходу міста з карантину. Він звернув увагу начальника управління освіти і науки Антоніни ДАНИЛЬЧЕНКО на опрацювання питання можливого відкриття дитячих садочків.

«Якщо підприємства з 11 травня розпочнуть роботу, необхідно готуватися до відкриття дитячих садочків, можливо, спочатку в черговому режимі, але ми повинні підготувати план таким чином, щоб він працював», – зауважив очільник Сум.

Як повідомила в. о. начальника відділу охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО, на вихідних в Сумах зареєстровано три випадки захворювання на коронавірусну хворобу. Інфекція виявлена у контактних осіб. На сьогодні у Сумах зафіксовано 13 підтверджених випадків хвороби: п'ять осіб перебувають на лікуванні (одна лікується стаціонарно, чотири – вдома), вісім сумчан одужали. Також у місті 60 осіб, котрі контактували з тими, в кого підтверджений коронавірус – усі вони перебувають під наглядом лікарів первинної ланки. 

Начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО повідомив, що продовжується активна взаємодія зі структурами, що мають інформацію про тих, хто прибуває з-за кордону. Своєю чергою, начальник міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації Степан ПАК повідомив, що відділ «Служба 15-80» та відділ охорони здоров’я швидко надають департаменту інфраструктури міста відомості про хворих і контактних осіб задля проведення в місцях їхнього проживання дезінфекції.

Минулого тижня відповідні роботи виконали безпосередньо в тих під’їздах, де проживають хворі на COVID-19 та ті, хто контактували з недужими. Цього тижня обробку повторять.