0010.jpg

Під час що понеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив керівництву відділу охорони здоров'я терміново опрацювати питання ремонту наявних в лікарнях Сум апаратів ШВЛ, придбання нових і забезпечення лікарень кисневими концентраторами для лікування хворих на COVID-19.

За інформацією в.о начальника відділу охорони здоров'я Олени ЧУМАЧЕНКО, в лікувальних закладах міста було 10 апаратів ШВЛ, які потребували ремонту. На сьогодні три апарати полагодили, решту ремонтують.

«Відділ охорони здоров'я займається цим питанням. Три апарати ШВЛ знаходяться в ремонті, по договору термін виконання робіт до 30 квітня. На чотири апарати чекаємо запасні частини, їх повинні привезти до 10 квітня, і ці апарати одразу будуть відремонтовані», — підсумувала вона.

Враховуючи наявний ресурс, наразі опрацьовується питання придбання 30 апаратів ШВЛ.

Міський голова також звернув увагу керівників профільних структур на необхідність обладнання лікарень, визначених для розміщення хворих на COVID-19, системами централізованого постачання кисню.

«Апарати ШВЛ потрібні на IV стадії захворювання, але для того, щоб не допустити тяжкої стадії хвороби, необхідно постачати пацієнтам кисень. І саме для цього ми зараз до кожного ліжка централізовано підводимо кисень»,– наголосив очільник Сум.

Відділ охорони здоров'я наразі працює над закупівлями необхідних розхідних матеріалів для забезпечення подачі кисню пацієнтам в яких буде І-ІІ ступінь дихальної недостатності.

На даний час, у разі загострення ситуації з захворюванням на коронавірус, сумські лікарні можуть надати допомогу 500 хворим. Водночас Олександр Лисенко поставив завдання розширити загальну потужність лікарень щонайменше до тисячі ліжок, тому доручив пришвидшити ремонтні роботи в медичних закладах.