003.jpg

Міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді зібрав перелік порад та застережень для батьків щодо шляхів подолання стресу у дітей під час карантину.

У першу чергу, наголошують фахівці, не потрібно панікувати, оскільки діти емоційно-залежні від батьків.

Якщо дитина дошкільного або середнього віку, то її не можна залишати саму. Вона має відчувати увагу та підтримку з боку дорослих. Також потрібно реагувати на поведінку дитини та дослухатись до того, що її хвилює; говорити доброзичливо та спокійно; створити умови для ігор та відпочинку вдома.

Під час карантину слід планувати розпорядок дня: приділити час навчанню та завданням, котрі викликатимуть у малечі відчуття наповненості та значимості дня.

Розмова та пояснення ситуації також стануть надійними помічниками, зауважують спеціалісти. Зокрема, діти мають зрозуміти у чому полягає небезпека респіраторного захворювання COVID-19; збагнути поняття карантину та алгоритм дій щодо запобігання поширення даної хвороби.

Окрім цього, слід пам’ятати та дотримуватись Правил поводження на вулицях та в громадських місцях на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади під час карантину, затверджених виконавчим комітетом міської ради.